Q&A med CEO Nicolai Lund

Navn             Nicolai Lund
Stilling          CEO
Alder             41 år
Baggrund    Salg, ledelse og IT
Fritid             Madlavning, søde sager, teknologi, venner og familie.

Da vi i sin tid kontaktede vores CEO, Nicolai Lund, var det med en idé i sin spæde opstart – en idé, som vi tænkte, Nicolai var manden til at vækste på. I over 20 år havde vi solgt tyggegummiautomater, men moderne betalingsformer fik mønterne til at forsvinde fra folks lommer. Derfor fik vi idéen til, at slik, snacks og drikkevarer skulle stå ved kassen, så folk kunne få slukket tørsten og sukkertrangen, når de alligevel havde dankortet fremme. Og det skulle automatiseres, så butikkerne fik bestsellerne i de rigtige mængder og i rette tid. Derfor kontaktede vi Nicolai, som var administrerende direktør hos Xerox i Norden. Han var nemlig stærk på det, vi havde brug for: IT og ledelse.

Hvad er din baggrund?

Jeg er uddannet fra Copenhagen Business School tilbage i 2010, men har arbejdet hos Xerox fra 1999 til 2017 i diverse salgs- og ledelsesstillinger. Jeg arbejdede mig op gennem organisationen og endte som administrerende direktør for Xerox Danmark i 3,5 år og efterfølgende for hele Norden i knap et år, inden jeg kom til SweetSpot. Jeg har altid søgt at digitalisere og automatisere arbejdsgange, hvor end jeg kom hen både privat og på arbejde. Det har givet mig en stor ekspertise i kodning og andre digitaliseringsløsninger, som jeg flittigt bruger, når muligheden byder sig.

Hvorfor valgte du SweetSpot?

SweetSpot er for mig den perfekte kombination af iværksætteri, IT-nørderi og lækkeri. Jeg har altid haft fingrene i mulden og været med, når der skulle kodes nye programmer og den slags, så man kan godt kalde mig en IT-nørd. Samtidig har jeg altid haft interesse for iværksætteri. Begge mine forældre er selvstændige og jeg prøvede da også kræfter med det i teenageårene inden min karriere hos Xerox. I fritiden elsker jeg at lave mad og eksperimentere med søde sager. Så da SweetSpot kontaktede mig med idéen om at automatisere indkøb, levering og administrering af impulsvarer ved kasselinjen, var det den perfekte mulighed for at blande IT og iværksætteri – og så er slik jo bare sjovt!

Hvad synes du om din stilling hos SweetSpot?

Jeg elsker den. Jeg er ikke bare CEO og har det overordnede ansvar for virksomheden, mine medarbejdere og driften. Jeg er også chefudvikler på vores Premium løsning og kender derfor vores løsning helt ned i koden. I bund og grund er jeg jo bare en meganørd, der får lov at lave det, han elsker hver eneste dag. Mit hjem er også automatiseret, så jeg kan tale med mit TV, mine højtalere, lys og så videre. Det gør bare hverdagen mere effektiv, når man ikke skal bruge tid på ting, som teknologi kan klare for os – og det gælder jo både derhjemme og i virksomheden.

Hvad består dit job i til daglig?

En del af min dag som CEO går naturligvis med møder og mails med store og små udfordringer fra hele virksomheden. I udviklingsteamet er det vores job at sikre, at de rigtige produkter når ud til den rigtige kundes butik på det rigtige tidspunkt. Jo mere præcist det alt sammen kan blive, desto bedre for SweetSpot og for kunden. Og det er den knap, vi kan skrue på. Hvis vi i udviklingsteamet kan forbedre vores software, så vi kan øge kundernes salg med bare 2% for alle vores 700 kunder, bliver det til mange penge i sidste ende. Og det er blandt andet dér, min passion ligger.  

Hvilket råd vil du give andre med mod på iværksætterlivet?

Det er meget enkelt. Det handler om at have en god idé og så arbejde megahårdt. Så skal det som regel nok lykkes. Hvis du bruger for lang tid på at tænke det igennem, sker der ligesom ikke noget. Det er måske ikke så sexet, men det handler simpelthen om at kaste en masse energi i sit projekt og så tro på det. Kan du finde et hul i markedet og gøre det lidt anderledes end de andre, er det jo kun et plus. Og det er det spændende ved SweetSpot.

Flere artikler

Allan, som er salgschef i STARK Frederiksberg, får med en impulsvareløsning fra SweetSpot øget vækst år efter år.  Læs mere…

Mange af vores kunder og deres kunder er vilde med is. Og det er der god grund til. Is er nemlig en lækker godbid hele året rundt.  Læs mere…

Nu tænker du måske, at det lyder lidt overdrevet. Hvordan kan nogle drikkevarer og barer ved kassen styrke min forretning i resten af butikken?  Læs mere…